cemifor.dk

Diner transportable mad for alle


Page: Pattegris gris er godt

Vi eksporterer rigtigt meget svinekød fra Danmark

Der er ingen tvivl om, at vi eksporterer rigtig mange forskellige ting her fra Danmark. Det gør vi selvfølgelig for at tjene endnu flere penge, end hvis vi udelukkende handler indbyrdes med hinanden. Der er selvfølgelig en række forskellige ting, som bliver eksporteret mere end andre, og iblandt disse forskellige ting finder du svinekød i toppen. Det er nemlig én af de ting, som der bliver eksporteret allermest af fra Danmark, hvilket både kan være i form af hele svin, men som oftest er det dog selve slagterierne, der står for at eksportere en Se her og dens kød til udlandet, hvor svinekødet så bliver solgt til diverse supermarkeder og slagterbutikker rundt omkring. Det er noget, der tydeligt kan mærkes på mængden af svin, der hvert år bliver opdrætter her i Danmark, og det er også derfor, at de landmænd, der arbejder med at opdrætte svin har enormt travlt med at få deres svin til at blive fedet godt op, så de kan sælges videre til slagterierne rundt omkring i landet.

Hvor meget svinekød eksporterer vi fra Danmark?

Det kan være svært at komme med konkrete tal på, hvor mange tons svinekød, der hvert år bliver eksporteret til udlandet fra Danmark, men der bliver dog produceret hele 4.500 tons svinekød om dagen, hvorfor det er meget vigtigt for de mange landmænd rundt omkring i landet, at en gris meget hurtigt bliver fedet op, så den kan sælges videre. Det skal desuden også nævnes, at omtrent 90 procent af alt det svinekød, der bliver produceret her i Danmark bliver eksporteret til udlandet, og den årlige eksport har hvert år en værdi på omkring 30 milliarder kroner og af disse 30 milliarder kroner udgør eksport af svinekød cirka fem procent, hvorfor der der altså bliver eksporteret svinekød for flere milliarder danske kroner hvert eneste år.

Det betyder også, at en gris sagtens kan blive opdrættet på en dansk svinefarm, men ende som et stykke flæskesteg eller som en svinekotelet i en køleboks i et tysk supermarked. Faktisk, så vil en gris, der er opdrættet hos en dansk svinefarm meget hurtigt kunne ende et hvilket som helst sted i verden, da den danske eksport af svinekød spænder meget bredt og der bliver eksporteret til et væld af forskellige land i hele Europa – og faktisk også udenfor Europa for den sags skyld. Det beviser blot, at den gris, som går ude på marken faktisk er rigtig mange penge værd.

Comments are closed.